Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci er en av historiens mest talentfulle kunstnere, vitenskapsmenn og oppfinnere. Hans kreativitet og briljans er kilde til stadig fascinasjon. Italieneren gjorde blant annet store gjennombrudd innen medisin, ingeniør-faget og kunst. Han har som et resultat av dette nærmest blitt symbolet på renessansen, som fant sted i Europa under epoken han levde.

Kunstnerisk virke

Leonardo da Vinci sin kunst er kjent for å være særdeles gjennomtenkt, nesten matematisk i sin form. Leonardo så skjønnheten i geometriske mønstre som han fant overalt i naturen, og forsøkte å implementere disse prinsippene i kunsten sin. Han var blant annet svært opptatt av forholdstall, som for eksempel det gylne snitt. Han var også svært opptatt av anatomi, og fant en naturlig forbindelse mellom medisin og kunst, i sin studie av dette faget. Det resulterte i svært naturtro gjengivelser av både mennesker og dyr i hans kunstverk. Noen av hans mest berømte verker inkluderer:

  • Mona Lisa (1503)
  • Nattverden (1498)
  • Kristi dåp (1475)
  • Madonna Benois (1478)
  • Madonna i grotten (1486)

For de som ønsker å lære mer om den store kunstneren og vitenskapsmannen, finnes det selvsagt mange bra alternativer. Det er skrevet utallige bøker og avhandlinger. Det finnes mange filmer som kan gi et innblikk i hans liv og virke, og man kan selvsagt ta turen til Louvre i Paris, eller andre museer, hvor man kan se hans originale verker. Spillselskapet Novomatic har også forsøkt å revitalisere arven etter Da Vinci i sitt nye spill “Leonardo’s Code”. Det er et bra eksempel på hvordan kunst og gaming smelter stadig tettere sammen i dagens samfunn.

Leonardo’s Code

Online spilleautomaten Leonardo’s Code er dedikert til den utrolige arven fra Leonardo da Vinci. Automaten ble utviklet av av det velrenommerte software-selskapet Novomatic, og viser at den store renessansekunstneren fortsatt fascinerer stadig nye generasjoner. Navnet spiller også på mystikken og spenningen mange er kjent med fra bestselgeren Da Vinci-koden av Dan Brown. Automaten er mulig å spille både med ekte penger, og med lekepenger, og er tilgjengelig hos flere online casinoer.

Funksjoner og symboler

Spilleautomat har fem hjul og 25 betalingslinjer. Antall linjer man ønsker å satse på kan velges fritt, og innsats varierer fra 0,50 til 100 mynter. Symbolene på hjulene kombinerer bilder av Da Vincis berømte verk, som for eksempel Mona Lisa, med skisser av flere av hans oppfinnelser, samt de klassiske symbolene fra kortstokken –10, J, Q, D, K, som går igjen i de fleste spilleautomater. Fargene i spillet er lyse og positive, hvor renessansens estetikk klart skinner igjennom. Lydsporet er også inspirert av denne klassiske epoken.

Cryptexten, kjent fra boken Da Vinci-koden, fungerer som wild-symbol i spillet. Dette kan erstatte vilkårlige symboler, for å danne vinnende kombinasjoner på de ulike betalingslinjene, og øker dermed sannsynligheten for de store gevinstene. Får man tre eller flere wild-symboler utløses free spins, som kan gi muligheter for store utbetalinger uten risiko. Mona Lisa-maleriet er symbolet med høyest ubetalingspotensiale, og kan gi opptil 500 ganger innsatsen om man treffer med 5 av disse symbolene på en betalingslinje.

Innstillinger

Automaten er klassisk i sin utforming, med en lettfattelig utbetalingstabell og en oversiktlig meny plassert nederst på skjermen, med følgende innstillinger:

  • Velg innsats og gevinstlinjer
  • Autospin-knappen lar deg spille uavbrutt.
  • Utbetalingstabellen kan enkelt hentes frem for å legge en strategi
  • Man får full oversikt over balanse og innsats via to displayer
  • Innstillinger for lydeffekter og musikk